Menu

اخبار

اخبار

پزشکان متخصص در تبیین اهمیت ذخیره سازی خون بند ناف نوزاد سهیم شوند
 

پزشکان متخصص در تبیین اهمیت ذخیره سازی خون بند ناف نوزاد سهیم شوند

مدیرعامل شرکت بن یاخته های رویان با بیان اینکه ذخیره سازی خون بند ناف ، مایه آرامش خانواده ها می شود گفت: پزشکان متخصص باید در تبیین اهمیت ذخیره سازی خون بند ناف نوزاد سهیم شوند.
یکشنبه، 05 آذر 1396 | Article Rating

به گزارش روابط عمومی، مرتضی ضرابی روز شنبه در نشست 'تبیین اهمیت ذخیره سازی سلول های بنیادی خون بند ناف' در اردبیل افزود'ذخیره سازی خون بند ناف نوزاد یک بیمه بیولوژیک است به همین خاطر اقدام به این امر باید نهادینه شود.
وی گفت: خون بند ناف بیش از سایر منابع سلول های بنیادی در دسترس است.
وی ذخیره سازی خون بند ناف را به خاطر داشتن سلول ها بنیادی به همه افراد جامعه توصیه و تشریح کرد: برای ذخیره خون بند ناف خانواده هایی که فرزندان بیمار دارند مساعدت های ویژه ای چون انجام آزمایش رایگان، تخفیف و تقسیط پرداخت هزینه از سوی بانک خون بند ناف رویان در نظر گرفته شده است.
او افزود: برغم اینکه سلول های بنیادی، پتانسیل درمان دهها بیماری را دارند اما در حال حاضر بیشتر در زمینه درمان بیماری‌ هایی نظیر انواع سرطان‌ های خون ، کم‌ خونی ‌های مادرزادی ، تالاسمی و نقص سیستم ایمنی که منشاء خونی دارند بکار گرفته می‌شود.
ضرابی همچنین با اشاره به ویژگی های خون بند ناف نوزاد، از متخصصان اطفال و زنان و زایمان خواست برای اطلاع رسانی این امر مهم و تشویق خانواده ها برای عضویت در بانک خون بند ناف مشارکت کنند.
وی اظهار کرد: امسال برای اولین بار 15 نوامبر به عنوان روز جهانی خون بند ناف اعلام شد تا اهمیت استفاده از این زباله بیولوژیک و دور ریختنی نشان داده شود.
مدیرعامل شرکت بن یاخته های رویان گفت: خون بند ناف به عنوان منبعی از سلول های بنیادی در درمان بیماری هایی با منشاء خونی مورد استفاده قرار می گیرد ، تاکنون در جهان 35 هزار عمل پیوند با بهره گیری از سلول های بنیادی انجام شده است.
ضرابی با بیان اینکه هرکس تطابق HLA داشته باشد می تواند از نمونه های ذخیره شده سلول های بنیادی خون بند ناف استفاده کند افزود: محققان معتقدند امکان درمان حدود 80 نوع بیماری با سلول های بنیادی بند ناف وجود دارد. 
به گزارش ایرنا از روابط عمومی جهاد دانشگاهی اردبیل ، معاون درمانی دانشگاه علوم پزشکی اردبیل نیز هدف از برگزاری این نشست تخصصی را آشنایی با تکنولوژی پیوند از سلول های بند ناف و فرصت مناسبی برای فرهنگ سازی آن عنوان کرد. 
افشین فتحی با اشاره به سلول های بنیادی خون بند ناف نوزاد تشریح کرد: خون بند ناف نوزاد به عنوان زباله بیولوژیک دور ریز می تواند نقش موثری در سلامت آینده فرزندان مان داشته باشد چرا که این فرصت فقط یک بار می تواند در زندگی هر فرد پیش بیاید.
وی بر ضرورت همکاری های لازم با دفتر نمایندگی بانک خون بند ناف در اردبیل تاکید کرد و گفت: اهمیت ذخیره سازی خون بند ناف نوزاد در استان اردبیل به خوبی برای خانواده ها تبیین نشده لذا از همکاران و پزشکان بویژه متخصصان زنان و زایمان و کودکان درخواست داریم در فرهنگ سازی و اطلاع رسانی این امر مهم به عموم مردم سهیم باشند.
فتحی با اشاره به ذخیره سازی عمومی و خصوصی خون بند ناف نوزاد، افزود: امکانات و تجهیزات علمی لازم برای ذخیره سازی و انجام پیوند از سلول های بنیادی خون بند ناف در کشور فراهم شده که باید با همت پزشکان و انجام فعالیت های علمی و فرهنگی ، بهره گیری از این سلول ها به عنوان یک ضریب اطمینان در بین مردم توسعه باید.
پریسا رضایی، مسوول نمایندگی بانک خون بند ناف نوزاد در اردبیل هم با اشاره به آغاز فعالیت این دفتر از سال 1387 در استان گفت: به همت این دفتر تاکنون بیش از 600 نمونه خون بند ناف ذخیره سازی شده که سه نمونه از این تعداد تا پایان سال 1396 به خواهر و برادر نوزادان عضو این بانک پیوند زده خواهد شد.

پایان مطلب/

تصاویر
  • پزشکان متخصص در تبیین اهمیت ذخیره سازی خون بند ناف نوزاد سهیم شوند
ثبت امتیاز
نظر جدید
تنها کاربران ثبت نام کرده مجاز به ارسال نظر می باشند.